Moderne keukens

Moderne Keukens – Hedendaagse Keukens

Toe aan een nieuwe keuken? Dan is een moderne keuken vast een zeker een optie. Heel wat mensen kiezen voor het strakke design van een moderne keuken. Moderne keukens bestaan er in heel wat maten en vormen en in dit artikel gidsen we u alvast door enkele mogelijkheden.

Wat is een moderne keuken?

Moderne keukens ogen strak en zijn gebruiksvriendelijk ingedeeld. Het verschil met een landelijke keuken ziet u meteen. Een moderne keuken heeft heel wat minder franjes en is meer rechttoe rechtaan. Wil dat zeggen dat een moderne keuken niet speels kan zijn? Uiteraard wel, maar meestal zit het dan in de kleurkeuze of in bijzondere details. Heel wat moderne keukens worden glanzend afgewerkt, maar dit is zeker geen must om van een moderne keuken te spreken.

Vaak ontbreken de grepen op een moderne keuken, wat de keuken meteen een stuk strakker doet ogen. Kasten gaan naadloos op in het geheel. Vaak moet u ze openen door te drukken. Moderne keukens vallen makkelijk te onderhouden want er zijn weinig hoeken en kantjes. De gladde oppervlakken vallen eenvoudig te reinigen met een doek, waardoor dit snel vordert. Heel wat mode- en interieurkleuren komen ook in moderne keuken terug.

Moderne keukens hedendaagse keukens
Modern is niet noodzakelijk design

De term modern en design worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar het hoeft niet hetzelfde te betekenen. Waarbij een moderne vaak simpel, strak en netjes is, is dit type keuken vaak sober op het vlak van kleuren en texturen. Bij een design keuken kan dit werkelijk alle kanten uit.

Naar Keuken Ontwerpen

Typische kenmerken van moderne keukens

Moderne keukens hebben meestal een aantal typische kenmerken gemeen. De strakke lijnen die gepaard gaan met een moderne keuken zijn vaak het meest opvallende element. Qua kleuren springen moderne keukens vaak minder in het oog. Heel wat mensen kiezen hun moderne keuken in het zwart en/of wit. Dit maakt het geheel minimalistischer. Ook een strak werkblad mag niet ontbreken in een moderne keuken. Vaak is de spoelbak ook helemaal in het blad ingewerkt, zodat de strakke lijnen niet onderbroken worden. Een andere eyecatcher in moderne keukens zijn zonder twijfel de kranen. Een strak ogende kraan al dan niet met snufjes wordt in heel wat state-of-the-art keukens voorzien.

Zoals al eerder aangehaald zijn de meeste kasten greeploos en voorzien van een soft-motion systeem. Zodat kasten niet hard dichtvallen, maar zacht sluiten.

Als laatste willen we ook nog even de inbouwapparatuur aanhalen. Losse apparaten zijn in een moderne keuken uit den boze. Moderne toestellen worden netjes ingewerkt.

Hoe gaan we te werk?

Bewezen proces voor topresultaten.

Fine home box
Biger Wall
Fine home box
Ciner Build
Fine home box
Fam. Stevens

Fam. Stevens

Onthaal, advies en uitvoering op niveau!

De realisatie van onze keuken overtrof de verwachtingen.