Landelijke keukens

Landelijke Keukens

Bent u toe aan nieuwe keuken dan heeft u verschillende opties. Heel wat mensen zweren bij de charme van een landelijke keuken, met een klassieke uitstraling. In dit artikel duiken we wat dieper in de mogelijke van landelijke keukens en geven we heel wat informatie mee.

Wat is een landelijke keuken?

We spreken van een landelijke keuken als het om een authentieke keuken gaat die robuust en warm oogt. Deze keukens gaan qua design al langer mee en zijn vaak minder minimalistisch dan moderne keukens. Deze keukens komen uitstekend tot hun recht in bepaalde types woningen, denk bijvoorbeeld maar een hoeve of een woning in pastorijstijl. Typisch aan landelijke keukens is het gebruik van hout als materiaal. Landelijke keukens zijn dan ook vaak duurzaam en stevig.

Qua kleur is er niet echt een bepaalde kleur die er bovenuit springt, landelijke keukens zijn er in alle mogelijke kleurschakeringen. Vaak zijn de kasten wel voorzien van typische handgrepen die matchen met de landelijke stijl. Voor de keukenbladen wordt vaak gegrepen naar natuurlijke materialen als graniet of composiet.

Vaak is een landelijke keuken een ambachtelijk stukje maat- en/of handwerk, maar er zijn ook standaardkeukens beschikbaar in een landelijke stijl. Het spreekt voor zich dat deze een heel stuk voordeliger zijn.

Landelijke keuken
Andere factoren die een kijken landelijk maken

Zo, nu hebt u alvast een idee van wat er met de term landelijke keukens aangegeven wordt, maar zijn er nog andere factoren die van een keuken, een landelijke keuken maken? Landelijke keukens zijn vaak een stuk losser qua belijning dan moderne keukens. Speelsheid is misschien nog wel het beste woord om dit facet te omschrijven. Ook opvallende details komen vaak voor bij dit type keuken. Vitrinekastjes en grote schouwen rond het fornuis zijn zeker en vast geen uitzondering. Iets wat u quasi nooit ziet bij een strakke, moderne keuken.

Naar Keuken Ontwerpen

Hoe ziet de indeling van een landelijke keuken er uit?

Bij een landelijke keuken spelen de positie van de kookplaat en spoelbak een essentiële rol. Deze krijgen een prominente plaats in het geheel. Moderne apparatuur wordt vaak weggestopt om de authentieke, vaak ietwat gedateerde look te behouden. Het spreekt voor zich dat moderne apparaten hier qua uitzicht hier minder mee matchen. Vaak kiest men voor het kookgedeelte in een landelijke keuken ook voor een losstaand element. Het fornuis staat dus vaak op zich en ook de spoelbak kan apart staan. Retro kranen zijn een ander typisch element.

Een landelijke keuken helemaal die typische look geven? Dat doet u met de apparatuur. Denk maar aan prachtig fornuis met forse gaspitten en de oven onderaan. De toestellen mogen dan vaak ouderwets ogen, dat belet niet dat de nieuwe toestellen vol spitstechnologie zitten. Zo geniet u bij een landelijke keuken wel van het gevoel van toen, maar het comfort van nu.

Hoe gaan we te werk?

Bewezen proces voor topresultaten.

AEG keukenapparatuur
MIELE keukenapparatuur
SMEG keukenapparatuur
Electrolux keukenapparatuur
ZANUSSI keukenapparatuur
Fam. Stevens

Fam. Stevens

Onthaal, advies en uitvoering op niveau!

De realisatie van onze keuken overtrof de verwachtingen.